Тел Авив — Повече от 200 празни детски легла и креватчета

...
Тел Авив — Повече от 200 празни детски легла и креватчета
Коментари Харесай

1 месец след атаката на Хамас срещу Израел, молбата на отчаян баща: „Пуснете поне децата да си отидат.“

Тел Авив — Повече от 200 празни детски кревати и креватчета стоят на площад в Тел Авив — мощно увещание за хората, отведени от домовете и общностите си в Южен Израел преди един месец, когато Хамас стартира своята кървава терористична офанзива. Израел твърди, че палестинската въоръжена група е умъртвила повече от 1400 души при нападението и е отвлякла 241, в това число бойци и цивилни от всички възрасти.

Петима души - двама израелци и двама жители на Съединени американски щати, освободени от групата, плюс израелски боец, освободен от нейните сътрудници - се върнаха вкъщи живи, само че е невероятно да се знае ориста на останалите заложници. Смята се, че са били отведени от Хамас в линията Газа, която групировката управлява от съвсем две десетилетия и под която е построила комплицирана и добре оборудвана мрежа от тунели.

От невиждания окт. 7 терористична офанзива, Израел удари Газа с безмилостни въздушни удари, а през последната седмица също по този начин води сухопътна война — всичко, както упорства, е ориентирано против Хамас. Но чиновници в ръководената от Хамас палестинска територия споделят, че повече от 10 000 души са били убити в гъсто обитаемата линия земя, в това число повече от 4300 деца и, съгласно тях, десетки заложници.

Смята се, че Емили Хенд е измежду заложниците, в началото нямаше никаква вяра, единствено примирие.

Преди един месец бойци на Хамас щурмуваха кибуц Беери, общността единствено няколко благи от границата с Газа, където живее. Те убиха повече от 100 души и Томас Хенд получи най-лошата вест, която един родител може да получи: Емили, която беше на нощувка в къщата на другар в кибуца, беше умряла.

Той сподели на CBS News, че, като се има поради алтернативата тя да бъде пленник на Хамас, новината за очевидната гибел на щерка му от израелските управляващи даже му донесе известно облекчение, знаейки, че „ да се надяваме, [то] щеше да бъде бързо и безболезнено. Без мъчения. Без терор… Всичко свърши. „

Хенд одобри, че дребното му момиченце, за което сподели, че обича да танцува и пее, го няма. Но три седмици по-късно имаше нова информация: израелските военни споделиха, че Емили евентуално е жива и в ръцете на Хамас.

Бащата сподели, че първата му мисъл е била: „ Боже, не. Знаеш ли, аз d към този момент започнах да скърбя… и тогава трябваше да се върна в кошмара да не знам тъкмо къде е тя, през какво минава, какво страда. в кибуца не откри ДНК доказателство за гибелта на Емили.

Сега, месец откакто Хамас нахлу в общността му, евентуално отвеждайки щерка му и приятелката, с която тя се наслаждаваше на нощувка, Хенд сподели пред CBS News фамилията му е просто „ се молим за нея да бъде освободена… Независимо дали е цяла или счупена. Ние просто желаеме да я прегърнем, целунем, да се грижим за нея, да я върнем към психическо, физическо здраве. “

Емили е една от минимум три дузини деца, за които се счита, че са били отведени от Хамас. Най-малкият беше деветмесечният Кфир Силберман-Бибас, хванат дружно с майка си и тригодишния си брат Ариел.

Ерез Калдерон също е в неопределеност. Той ще е навършил 12 години в плен.

Техните фамилии и поддръжници упорстват държавното управление и военните на Израел да ги „ върнат вкъщи “ на демонстрации и митинги в цялата страна. Има мирни манифестации на взаимност, само че защото военните не престават да удрят Газа с бомби - излагайки освен палестинските цивилни, само че и личните им близки на евентуална заплаха - доста от фамилиите на заложниците също показват възходящ яд против държавното управление на Нетаняху.

Десетки гневни протестиращи се събраха пред формалната му резиденция през уикенда, скандирайки претенции ветеранът политик да се отдръпна.

Томас Хенд сподели пред CBS News, че единственото нещо, което го поддържа, е „ чистата вяра. Само чиста вяра, че един ден тя ще бъде освободена и още веднъж в ръцете ни. човечеството. Някъде надълбоко в теб. Поне пусни децата. Поне пусни децата. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР